06 543 42 545 rene@inflowzijn.nl

In deze scene uit de film Shine van Scott Hicks wordt prachtig weergegeven wat de gevolgen kunnen zijn van de strijd tussen het bewuste en onderbewuste brein.
Het verhaal gaat over David Helfgott, de zoon van een joodse immigrant uit Duitsland, die gevlucht is voor de oorlog in Europa en heeft kunnen overleven door zich te verschuilen en zich altijd onzichtbaar heeft weten te houden.
David heeft maar één droom; hij wil een groots concertpianist worden. Zijn wens om beroemd te worden en naar buiten te treden met zijn talent wordt echter overschaduwd door de angsten van zijn vader (het Systeem), die bang is dat je vermoord wordt wanneer je je laat zien. 
De strijd tussen Davids wens om beroemd te worden als concertpianist (de bewuste Geest) en de overtuiging vanuit zijn systeem om te overleven (zijn onderbewuste Geest) is zó intens, dat hij er krankzinnig van wordt.
De scène is een mooie verbeelding van wat saboterende overtuigingen met je kunnen doen, en hoe helpend en dienend het dus kan zijn voor je levensgeluk en gezondheid als je deze overtuigingen kunt transformeren.
Bekijk het fragment HIER en als je tijd hebt de film. Het is een ware aanrader!
Mocht je willen reageren dan zie ik je reactie graag tegemoet.