06 543 42 545 rene@inflowzijn.nl

Graag spring ik met je mee naar Flow

“Gisteren dacht ik slim te zijn en wilde ik de wereld veranderen.
Vandaag ben ik wijs en verander ik mijzelf”

Jalal ad-Din Rumi – Perzische Filosoof (1207-1273) 

 

Wie ben ik?

Van jongs af aan heb ik al geleerd om hard te moeten werken. Als kind meewerkend in het bedrijf van mijn ouders, waren wij druk bezig om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. De overtuiging van mijn ouders, was dat “wij pas oké zijn als de klant gelukkig is”, wat alleen bereikt kon worden met het goed begrijpen van wat de ander wil. Hard werken en niet zeuren waren hierbij ook belangrijke waarden.

Dit heeft me ondersteunende kwaliteiten opgeleverd, zoals betrokkenheid, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en intrinsieke belangstelling in mensen. Daarnaast heb ik in de basis al mogen leren hoe ik kan faciliteren dat mensen datgene doen waar ze blij van worden en energie van krijgen.
De keerzijde was dat ik nooit werd geprikkeld om na te denken over wat ik zélf eigenlijk wilde, en nooit geleerd had om grenzen stellen, wat uiteindelijk resulteerde in een burn-out, het verbreken van relaties wanneer ik het niet meer zag zitten, en onbegrensd roken, drinken en eten.

In mijn 30e levensjaar liep ik uiteindelijk vast in een baan waar ik steeds ongelukkiger van werd, en kwam ik een stevige burn-out terecht. Dit was voor mij het moment dat ik ben gaan onderzoeken wat ik zelf belangrijk vond en waar ik nu echt gelukkig van zou gaan worden. Dit proces heeft ruim een jaar geduurd, en heeft grote veranderingen met zich meegebracht. Zo is mijn toenmalige relatie geëindigd, ben ik verhuisd en besloot ik niet langer bij dezelfde werkgever te blijven. Hoewel de veranderingen rigoureus en confronterend waren, heeft deze -groei-fase mij uiteindelijk veel opgeleverd.

Na alles wat mij overkwam ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden en methodieken die mij inzichten konden geven in waar mijn geluk lag, en hoe ik dit kon bereiken. Ik barstte van de inzichten, heb al mijn pijn gevoeld en doorleefd, en zeer zeker was dit ook heilzaam en functioneel. Op basis van wilskracht kon ik blijvend 25 kg afvallen, en ook definitief stoppen met zware rookverslaving.

 

 

Zo heb ik o.a. cursussen gevolgd in Reiki, NLP, een volledige post-hbo opleiding in Systemisch Werk (Familieopstellingen, Transactionele Analyse, NLP), een trainersopleiding, veel zelfstudies verricht en passende literatuur bestudeerd, en diverse persoonlijke coachings-/begeleidings-trajecten van ervaren en goede psychologen mogen ontvangen. Toch beleefde ik nog steeds periodes met spanningen en kon ik over mijn  grenzen gaan.

Uiteindelijk kwam ik in aanraking met PSYCH-K®. Deze, voor mij destijds nieuwe methodiek, heeft mij zaken doen inzien die eerder nog niet zichtbaar waren voor mij. Het heeft me een geheel nieuw niveau van helderheid gebracht, en stelde me in staat efficiënt, effectief en blijvend de overtuigingen, die de oude situaties creëerden, te transformeren en in Flow te Zijn en blijven.
Met PSHYCH-K® wil en kan ik mensen helpen op hun levensreis om te leven en werken vanuit FLOW, vrijheid, veiligheid en (zelf)vertrouwen.

Jarenlang heb ik gewerkt als accountmanager, manager bedrijfsvoering, HR professional, verandermanager en als leidinggevende van teams tot 50 man. Deze ervaring heb ik opgebouwd in de bank- en verzekeringswereld, de bouw, retail, woningbouwcorporaties en vastgoed. Na een uitstap in de horeca, heb ik de laatste 12 jaar gewerkt binnen een HR-omgeving waar ik mij gefocust heb op de loopbaan- en competentie-ontwikkeling van medewerkers, met als doel Plezierig Werken, werken vanuit Flow en het bevorderen van de samenwerking binnen teams.

In 2012 ben ik gestart als zelfstandige, nadat ik al naast mijn baan in loondienst diverse opdrachten had uitgevoerd in het coachen/begeleiden van medewerkers van diverse opdrachtgevers.

Mijn afgeronde opleidingen:

post-HBO Systemisch Werken – Phoenix Opleidingen Utrecht
post-HBO Trainersvaardigheden – Phoenix Opleidingen Utrecht
post-HBO 3 jarige opleiding Systemisch Werk/TA/NLP – Phoenix Opleidingen Utrecht
Practitioner NLP/TA/Systemisch Werk jaaropleiding – Plata Leiden
HBO Heao, minor Psychologie/Sociologie

Training PSYCH-K Divine Integration Program
Training PSYCH-K Health and Wellness Program
Training PSYCH-K Facilitator, Advanced en Master
Training DISC Basis en verdiepingstraining – Q4 Profiles
Basistraining Buurtbemiddeling  – Cocon
En…..nog heel veel losse trainingen, cursussen, supervisie, intervisie, boeken en levenservaring……….
 

ervaringen van mijn klanten

Het coachingstraject was gericht op de verandering in mijn functie, van het verkopen van congresservices naar het ontwikkelen van cursussen. Hierbij ben ik altijd in gesprek met specialisten die veel meer kennis over de inhoud hebben dan ikzelf. Mijn valkuil was dat ik teveel in de inhoud zat met zo’n gesprek en ik voelde me daar erg onzeker bij. Het was voor mij erg lastig om uit de inhoud te blijven en me te richten op de relatie en de wensen tav de cursussen. In de sessies met jou heb je me laten zien waar ik tegenaan liep. Ik had veel spanning door onzekerheid over de nieuwe situatie.
Dat heeft goed gewerkt. Ik wist uit de inhoud te blijven en het gesprek te sturen zoals ik wilde. Het doel was dan afspraken maken over het ontwikkelen van een cursus. De coaching heeft me erg veel gebracht over de rol die ik kan/moet nemen, over het soort gesprekken en ook over de casussen die we analyseerden (reuma).
Alles overziende heb je me enorm op weg geholpen, ik had niet gedacht dat ik uit de bestaande situatie kon groeien. Ik kan mijn rol op een volwassen en professionele manier pakken.

Jacob, 54 jaar

Account Manager

René heb ik leren kennen in een periode dat ik met veel vragen rondliep over mijn werk, mijn invulling daarvan en of ik daar nu wel echt gelukkig van werd. René vraagt goed door, luistert empatisch en door zijn manier van vragen stellen en systemische benadering kom ik tot inzichten waar ik mee verder kan. Dit doet doet hij op een liefdevolle manier zonder mij te veroordelen en ook schuwt hij de lastige en mogelijk kritische vragen niet. Hij is vooral nieuwsgierig en dat motiveert mij om te onderzoeken welke overtuigingen mijn perceptie vormen en waarom ik dus doe zoals ik doe. Ik heb inzichten gekregen in mijn systeem van herkomst en wat dat voor effecten heeft op mij als persoon. Door het inzetten van de Balansen van PSYCH-K ben ik in staat om belemmerende overtuigingen op te ruimen en nieuwe ondersteunende overtuigingen te installeren in mijn onderbewuste geest. Dit heeft mij veel duidelijkheid en zelfvertrouwen gegeven om de stappen te zetten die ik wil. René faciliteert de Balansen op een rustige wijze, hij is betrokken en tegelijkertijd geeft hij mij het gevoel dat ik een grote inbreng heb in mijn eigen veranderingsproces.

Hesther, 48 jaar

Adviseur Loopbaanbegeleiding

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?